Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 2. 2010

Ektomorf

Ektomorf - patříte mezi tento tělesný typ?


Jezte, co se do vás vejde. Hlídejte si bílkoviny, přijímejte jich 3-4g na kilogram tělesné hmotnosti, abyste z nich přijali aspoň 30% energie. Z cukrů byste měli přijmout 50% a z tuků jen 20% energie. Abyste rozvíjeli svaly, měli byste xs den přijmout rozhodně více energie, než ji spotřebujete!

Jezte 5 středně velkých jídel za den. Příliš malá jídla, přijímaná rychle za sebou, ještě více urychlují Váš metabolismus a zpomalují růst svalů. Používejte sacharido-proteinové nebo proteinové nápoje těsně před spaním. Suplementujte Creatinem, který zvýší účinnost vašeho tréninku a prohloubí reakci svalů na cičení.

Neužívejte žádné spalovače tuku nebo mahuang, snažte se vyhýbat napětí a stresu. V jídle se neomezujte a ujistěte se, že denně vypijete alespoň 2,5 litru vody.

Stálý přísun kvalitních proteinů, sacharidů i tuků je pro vás rozhodující. Abyste získali 0.5 až 1 kg kvalitní svalové hmoty, musíte přidat k obvyklé denní porci energie ještě 300-400 kcal navíc, nejlépe z co nejkvalitnějších potravin. Nebojte se, že přiberete tuk a klidně jezte co hrdlo ráčí.

Ektomorf také musí dbát na dostatečné zásobování energií před i po tréninku. Zkušenosti ukazují, že jídlo bohaté na sacharidy a proteiny snědené před cvičením, utlumí katabolické procesy během cvičení. A jídlo přijaté po cvičení zase prohloubí potréniková anabolismus. Profesionální kulturista Miloš Šarčev doporučuje přijímat 4g bílkovin na kilogram tělesné váhy denně a zvýšit příjem škrobů z rýže, brambor a těstovin. je dokonce dobře, když zvětšíme konzumaci nasycených tuků.

Ektomorf se stále pohybuje na okraji katabolické propasti a musí se snažit, aby do ní nespadl. Nestačí jenom nahrazovat bílkoviny při regeneraci svalstva, jde o to být stále najedený a plný.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Are you 18? Come in and don't be shy!

loveawake.ru, 22. 1. 2022 3:42

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

What is a bracing blood stress

AguifsKignSige, 9. 10. 2018 4:12

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-pas-cher-paris/