Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 1. 2011

Actimel a jeho "pozitiva"

 

Nebojím se říci klamavá reklama

 
Fikce „v bledě modrém“ nám běhají před očima každý den u sledování TV a nebo v nějakém supermarketu. Aneb s Activiou (Actimelem) na věčné časy. Jsou Activia nebo Actimel opravdu tak báječné jak se nám snaží reklamy namluvit? Stojí ten malý flakónek za 16kč? Jak je to doopravdy?

V Activii jsou probiotické kultury bakterií (které mají pozitivní vliv na organizmus), tak jako v ostatních mléčných produktech (jogurtech, kysaném mléku, kefíru, …). 
Podle testu MF Dnes sice vyšlo, že Activia měla nejvyšší obsah těchto bakterií, ale i když byly výrobky testované v poslední den spotřeby, všechny měly požadované minimální množství určené zákonem (10 000 000 živých organizmů / 1g). Podle vyjádření několika odborníků z hygienických a zdravotních ústavů, je i minimální množství určené zákonem vyšší, než-li terapeutické (minimální množství nutné k projevu pozitivních účinků). 
Nevím, proč si kupovat 113g za 16kč, když mám v „krámě“ 500g za 12kč. Opět krásná ukázka toho, jak prezentovat (necelý) fakt po svém. Naštěstí ale za svoje peníze něco dostanete, na rozdíl od jiných...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář